Sănătatea e mai scumpă decît toate. Și, într-adevăr, uneori chiar și cei
mai bogați oameni din lume suferă de boli incurabile. Iar 80% din aceste boli
pot fi prevenite cu o alimentație corectă. Apropo, alimentația corectă păstrează
sănătatea noastră.
În urma cercetărilor savanții au constatat că sănătatea omului cu 20 % depinde de eriditate, cu 7-10 % depinde de posibilitățile de îngrijire a sănătății, iar cu 50 % depinde de modul de viață al oamului.
De aceea, se spune că cel mai principal lucru este să păstrăm sănătatea. Indiferent că suntem la cură de slăbire, că suntem vegetarieni sau că suntem gurmanzi trebuie să oferim corpului nostru surse de energie. Alimentația corectă nu este o dietă, este modul de viață.
Alimentația corectă presupune respectarea unor reguli. Nu avem voie să
exagerăm cu ceva (cum ar fi dulciurile) și nici să excludem altceva (cum ar fi
grăsimile). Asta fiindcă dezechilibrele slăbesc organismul și în timp chiar îl îmbolnăvesc.
Un regim alimentar sănătos presupune consumul unei diversităţi
de alimente, asociate corect pe parcursul unei zile, nicidecum doar o singură
grupă alimentară. Problema apare atunci cînd organismul nu primeşte substanţele
nutritive pe care le ia dintr-un regim alimentar variat. Atunci cînd consumi cîteva
zile doar o singură grupă de alimente, organismul tău nu primeşte toţi nutrienţii.
De aceea, trebuie să urmărim astfel de diete doar 2-3 zile.
Nu mîncați repede. Atunci cînd mîncăm, informația despre săturare ajunje în creier peste cîtva timp. De aceea nu trebuie să ne grăbim, trebuie să amestecăm bine mîncarea.
De a respecta regim alimentar sănătos. Mai bine să mănînci mai puțin, dar mai des, decît de două ori, însă foarte mult, ceea ce poate afecta nu doar figura, ci și sănătatea Dumneavoastră. Alimentația regulată la o anumită oră contribuie la pofta de mîncare și procesul degestiv.
Organismul uman are nevoie de proteine, grăsimi, glucide, substanțe biologice active – vitamine și minerale.
Nu mîncați repede. Atunci cînd mîncăm, informația despre săturare ajunje în creier peste cîtva timp. De aceea nu trebuie să ne grăbim, trebuie să amestecăm bine mîncarea.
De a respecta regim alimentar sănătos. Mai bine să mănînci mai puțin, dar mai des, decît de două ori, însă foarte mult, ceea ce poate afecta nu doar figura, ci și sănătatea Dumneavoastră. Alimentația regulată la o anumită oră contribuie la pofta de mîncare și procesul degestiv.
Organismul uman are nevoie de proteine, grăsimi, glucide, substanțe biologice active – vitamine și minerale.
Glucidele constituie o sursă importantă de energie în organism. Ele se împart
în trei categorii:
zahăr (zahăr, produse de patiserie, speciile dulci de fructe și pomușoare), celuloză( sfeclă, morcov, nap, coaja cerealieră) și amidon (pîine, crupe, cartofi) .
Vitaminele și mineralele sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea normală a oaselor, sistemului nervos, mușchilor, sîngelui, hormonilor și enzimelor.
Mereu trebuie să avem grijă de sănătatea noastră. De aceea, cumpărînd produse alimentare, alegeți produsele sănătoase care vor îmbogăți organismul Dvs cu substanțe necesare.
zahăr (zahăr, produse de patiserie, speciile dulci de fructe și pomușoare), celuloză( sfeclă, morcov, nap, coaja cerealieră) și amidon (pîine, crupe, cartofi) .
Vitaminele și mineralele sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea normală a oaselor, sistemului nervos, mușchilor, sîngelui, hormonilor și enzimelor.
Mereu trebuie să avem grijă de sănătatea noastră. De aceea, cumpărînd produse alimentare, alegeți produsele sănătoase care vor îmbogăți organismul Dvs cu substanțe necesare.
Proteinele intră în componența tuturor celulelor, iau parte la formarea
unor fermenți și intervin în desfășurarea tuturor proceselor vitale în organism.
Proteinele alimentare se împart în 2 categorii: proteinele din ou,
carne, lapte, pește și proteinele din cereale și legume uscate,deci alimentatia reprezinta unul din cei mai
importanti factori care influenteaza sanatatea organismului uman. O alimentatie
corecta asigura functionarea normala a diferitelor organe, mentine si sporeste
capacitatea la efort, in timp ce o alimentatie incorecta duce la scaderea
rezistentei organismului, la aparitia unor boli, la scurtarea vietii.
Pentru desfasurarea normala a activitatii zilnice si mentinerea starii de sanatate organismul are nevoie de o anumita cantitate de energie si de factori nutritivi completi (proteine, glucide, lipide, vitamine, saruri minerale, apa. Acestia sunt obtinuti din alimente, fructele si legumele ocupand un loc de seama ca sursa naturala de glucide, saruri minerale alcalinizante, vitamine si apa.
Legumele si
fructele consumate zilnic asigura o dieta echilibrata: continutul de fibre va
confera o senzatie de satietate, va vor reduce pofta de macare dar in acelasi
timp va ofera necesarul de energie prin continutul lor bogat in fructoza
Fructele si
legumele sunt recomandate atat pentru profilaxie cat si pentru tratarea a
numeroase afectiuni: raceala, gripa, indigestii, diabet, etc. Consumul regulat
contribuie la reducerea secretiei gastrice, unele au un usor efect laxativ iar
altele sunt folosite pentru a combate diareea.
Комментариев нет:
Отправить комментарий